ВАКС продовжив обов'язки екснардепу Микитасю

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього народного депутата Максима Микитася. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його у спробі підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Таке рішення 8 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого Максима Микитася. Строк дії обов'язків визначити до 8.11.2023 включно», – оголосив головуючий суддя Володимир Воронько.

Суд продовжив дію таких обов'язків: прибувати за вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Київської області; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з мером Дніпра Борисом Філатовим та іншими свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. В січні 2023 року цю справу скерували до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: