Відслідковував польоти бойової авіації ЗСУ: затримано ще одного російського інформатора

Читать на русском
Зловмисник фіксував напрямки польотів бойових літаків та вертольотів ЗСУ та передавав дані до рф.
фото СБУ

Служба безпеки викрила ще одного агента Кремля, який збирав інформацію про переміщення Сил оборони та наслідки ворожих обстрілів у Дніпропетровській області. Зловмисник фіксував напрямки польотів бойових літаків та гелікоптерів ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Отриману інформацію зрадник переправляв через соцмережу Вконтакте у вигляді фотографій з координатами.

За даними слідства, агентом росіян виявився мешканець Кривого Рогу, який після 24 лютого 2022 року почав збирати та поширювати відомості про дислокацію Сил оборони.

Він вийшов на свою знайому із Краснодара, яка перебуває у полі зору російських спецслужб. Саме через неї інформація про маршрути переміщення української військової техніки та наслідки повітряних атак рф могли потрапити до окупантів.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено комп'ютерну техніку, яку він використовував у підривній діяльності на користь росії. Також у його будинку вилучено заборонену символіку комуністичного режиму.

Слідчі повідомили йому про підозру за двома статтями ККУ:

  • несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ;
  • виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націоналістичного тоталітарних режимів.

Продовжується розслідування.

Нагадаємо, СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню,яка знімала стратегічні об'єкти Харкова під виглядом селфі. Також було затримано коригувальницю вогню по Херсону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: