Ще два судна вийшли альтернативним морським коридором з портів України

Читать на русском
Морський коридор насамперед використовується для евакуації суден, що знаходилися у портах Чорноморськ, Одеса та Південний до вторгнення.
twitter.com/OlKubrakov

Тимчасовим коридором із чорноморських морських портів України до Босфору вийшло ще два судна, які були заблоковані через війну.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у п'ятницю, 1 вересня, у Twitter.

Україна готова розвивати альтернативний морський шлях для експорту зерна – КулебаЄ безпечний морський шлях, яким із українських портів вже вийшло два кораблі. Його планують зміцнювати.

«Два судна прямують тимчасовим коридором із чорноморських портів України до Босфору. Балкери ANNA-THERESA (Ліберія) та OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором. Вони везуть 56 тис. тонн чавуну та 172 тис. тонн залізорудного концентрату», - написав він.

Як повідомили в Мінвідновленні, обидва балкери перебувають у складі сінгапурської судноплавної компанії та перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення.

Балкер ANNA-THERESA перебував у порту з 22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY – з 16 лютого 2022 року.

Тимчасовий морський коридор насамперед використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення росії. З 15 серпня ним скористалося вже 4 судна.

Нагадаємо, 16 серпня з порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно. Друге таке судно вирушило 28 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: