На засіданні Ставки у Зеленського обговорили підготовку до зими

Читать на русском
Президент заслухав доповіді прем'єр-міністра Шмигаля, віце-прем'єра Кубракова, енергетичного сектору, Держспецзв'язку та Генштабу.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому було обговорено підготовку енергосистеми України до зими.

Про це Зеленський повідомив у Telegram у середу, 6 вересня.

Чи можливі нові атаки рф на енергосистему цієї осені – у ЗСУ дали відповідьУ ЗСУ припускають, що російські військові можуть знову розпочати обстріли об'єктів української енергетики у жовтні чи листопаді.

За словами президента, обговорювався комплексний план захисту об'єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист росія.

«Доповіді прем’єр-міністра Шмигаля, віце-прем’єра Кубракова, усього енергетичного сектору, Держспецзв’язку, Генштабу й обласних військових адміністрацій», – написав він.

При цьому Зеленський визнав, що є ще чим працювати.

«Усі учасники процесу отримали конкретні завдання щодо конкретних термінів виконання. До цієї теми буде особлива увага», – запевнив він.

Нагадаємо, в Укренерго повідомляли, що зараз в Україні стабілізувався стан в енергосистемі на тлі зниження температури повітря. Триває підготовка до опалювального сезону – вже виконано від 60% до 80% робіт.

У Кабміні раніше повідомляли, що влада планує до грудня додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: