ЗМІ дізналися, коли США оголосять про передачу Україні снарядів зі збідненим ураном

Читать на русском
Американський уряд готується оголосити про передачу Україні танкових снарядів зі збідненим ураном. За даними журналістів, офіційна заява про постачання буде опублікована вже сьогодні.
Фото: sundries.com.ua

Американський уряд готується оголосити про передачу Україні танкових снарядів зі збідненим ураном.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в адміністрації президента США.

Снаряди зі збідненого урану: що це таке і чи належить до ядерної зброїПро те, що являють собою боєприпаси, які використовують збіднений уран, та чи можна відносити їх до категорії ядерної зброї – в матеріалі Слово і діло

За даними журналістів, офіційна заява про постачання таких видів снарядів буде опублікована вже сьогодні.

Очікується, що ЗСУ почнуть використовувати боєприпаси зі збідненим ураном після того, як США передадуть Україні танки Abrams.

Заступник речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США впевнені, що українські військові відповідально підійдуть до використання цих боєприпасів.

«Я не збираюся забігати вперед будь-яких заяв, які Пентагон ще не зробив сьогодні, але я скажу, що ці снаряди є стандартними для використання в танках, які використовують не лише США, а й які ми надаватимемо Україні. Ми маємо абсолютну впевненість, що українці будуть використовувати їх відповідально, борючись за повернення своєї суверенної території», – сказала Сінгх.

Нагадаємо, Україна вже отримувала снаряди із збідненим ураном – у квітні їх передавала Британія.

Раніше повідомлялося, що США виділили Збройним силам України новий пакет допомоги на 250 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: