САП скерувала до суду справу посадовця Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників структурного підрозділу ОВА.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника управління розвитку земельних відносин Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації Сергія Чухрія про одержання 40 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не вказуються прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Чухрія.

«11 липня 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням одного з керівників структурного підрозділу Одеської обласної військової (державної) адміністрації в одержанні неправомірної вигоди», – інформує САП.

Нагадаємо, справу про хабар посадовцю Одеської ОВА передали до НАБУ. 2 лютого Служба безпеки України, Національна поліція та Одеська обласна прокуратура затримали на одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди посадовця Одеської ОВА Чухрія. За версією слідства, посадовець вимагав від представника підприємства «ЕЙ ПІ ТРЕЙДІНГ УКРАЇНА» 60 тис. дол. за не перешкоджання в отриманні та надання дозволу на виділення в оренду земельних ділянок у розмірі 4 га та 1 га на узбережжі річки Дунай в місті Рені на Одещині для ведення господарської діяльності.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: