До НАБУ передали справу про хабар посадовцю Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку надалі розслідуватимуть справу заступника одного з управлінь Одеської облвійськової адміністрації.

Прокуратура Одеської області передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою заступника начальника управління розвитку земельних відносин Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації Сергія Чухрія в одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду від 30 березня, повідомляє «Слово і діло».

2 лютого Служба безпеки України, Національна поліція та Одеська обласна прокуратура затримали на одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди посадовця Одеської ОВА Чухрія. За версією слідства, посадовець вимагав від представника підприємства «ЕЙ ПІ ТРЕЙДІНГ УКРАЇНА» 60 тис. дол. за не перешкоджання в отриманні та надання дозволу на виділення в оренду земельних ділянок у розмірі 4 га та 1 га на узбережжі річки Дунай в місті Рені на Одещині для ведення господарської діяльності.

Однак постановою прокурора Одеської обласної прокуратури підслідність у цій справі визначена за детективами НАБУ. Тому справу передали туди. Своєю чергою детективи НАБУ і прокурори САП просили суд продовжити відсторонення Чухрія від посади. Суд відсторонив підозрюваного від посади до 2 травня 2023 року.

Також органи правопорядку просили ВАКС продовжити строк дії обов'язків, покладених на Чухрія. Одеський суд узяв його під варту з альтернативою 4,83 млн грн застави. Ці кошти за підозрюваного внесли і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у вказаному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

«Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Сергія Чухрія – ред.) строком на 2 місяці, тобто до 30 травня 2023 року, а саме: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу колишнього голови Державної податкової служби Львівської області. Також детективам передали провадження стосовно заступника голови Чернівецької ОВА про гуманітарні машини швидкої допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: