США нададуть Ізраїлю 25 новітніх винищувачів F-35

Читать на русском
Міністерство оборони Ізраїлю оголосило про закупівлю 25 додаткових винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління F-35I.
Винищувач F-35AФото: mil.in.ua

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант відправив офіційний запит до США та компанії Lockheed Martin щодо придбання 25 винищувачів F-35, які сформують третю ескадрилью цих машин у складі ізраїльських ВПС.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

У заяві міністерства йдеться, що Ізраїль почне отримувати по три літаки на рік, починаючи з 2027 року. Таким чином, загальна кількість винищувачів Ізраїлю збільшиться до 75.

Вартість операції складає близько 3 млрд доларів. Lockheed Martin та виробник двигунів Pratt & Whitney зобов'язалися залучити ізраїльську оборонну промисловість до виробництва компонентів до замовлених винищувачів.

Зазначається, що кожен із цих нових літальних апаратів буде доставлений до Ізраїлю через кілька років, але зрештою посилить здатність країни протистояти у разі потреби ядерній програмі Тегерана.

Нагадаємо, США схвалили найбільшу в історії оборонну угоду з Ізраїлем.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що договір України зі США про гарантії безпеки має бути схожим на ізраїльську модель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: