США відклали виробництво винищувачів F-35 на невизначений термін – ЗМІ

Читать на русском
Міністерство оборони Сполучених Штатів відклало масове виробництво винищувачів-бомбардувальників п’ятого покоління F-35 на невизначений термін через технічні проблеми і пандемію коронавірусу.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Сполучених Штатів відклало масове виробництво винищувачів-бомбардувальників п’ятого покоління F-35 на невизначений термін через «технічні проблеми і пандемію коронавірусу».

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що Пентагон поки не готовий вказати, коли новий винищувач буде готовий до проведення повномасштабних бойових випробувань, які переносилися з 2017 року.

Спочатку їх планувалося провести в грудні 2020 року, а рішення про масове виробництво мали намір ухвалити не пізніше березня.

Однак, за даними прес-секретаря заступника голови Міноборони США Еллен Лорд, остаточна дата виробництва буде призначена після отримання результатів незалежної технічної експертизи.

Повідомляється, що після проведення тестування буде потрібно ще два-три місяці, щоб проаналізувати дані, а потім скласти остаточний звіт для Пентагону і Конгресу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна в рамках розвитку Повітряних сил планує до 2035 року закупити ескадрилью американських винищувачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: