У ПАР не знайшли доказів постачання зброї росії

Читать на русском
Президент ПАР Сиріл Рамафоса повідомив, що розслідування не знайшло доказів постачання росії зброї та боєприпасів.
AFP/Getty Images

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що незалежне розслідування не виявило жодних доказів того, що наприкінці минулого року російське судно забрало з країни партію зброї.

Рамафосу цитує Reuters.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Комісія встановила, що не було жодних доказів на підтримку твердження про те, що корабель перевозив зброю з Південної Африки, призначену для росії. Дозвіл на експорт зброї не видавався, і зброя не експортувалася», – сказав президент ПАР у зверненні до нації.

За його словами, корабель пришвартувався до бази, щоб доставити обладнання, замовлене в 2018 році південноафриканською компанією Armscor для Сил національної оборони ПАР. Подробиці про вивантажене обладнання він розкрити не зміг.

«Під час розгляду всіх питань жодне з висунутих звинувачень про постачання зброї до росії не підтвердилося. Жодна з осіб, яка висунула ці звинувачення, не змогла надати жодних доказів на підтримку претензій, висунутих проти нашої країни», – сказав Рамафоса.

Звинувачення, додав він, мали «руйнівний вплив» на економіку Південної Африки та її становище у світі.

Нагадаємо, у травні посол США у Південній Африці Рубен Бріджіті заявив, що ПАР поставили росії зброю та боєприпаси.

В уряді відповіли, що не ухвалювали рішення про експорт озброєння. Президент Сиріл Рамафоса створив комісію для перевірки озвучених звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: