Україна готова розпочати переговори щодо гарантій безпеки зі ще однією країною НАТО – Зеленський

Читать на русском
Україна сподівається, що до переговорів щодо гарантій безпеки незабаром приєднається Португалія. Українська влада вже готова розпочати переговорний процес із представниками цієї країни.
Фото: Офіс президента України

Україна сподівається, що до переговорів щодо гарантій безпеки незабаром приєднається ще одна країна НАТО – Португалія.

Відповідну заяву зробив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції зі своїм португальським колегою Марселом Ребелом де Соузою.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

За словами глави держави, українська влада готова розпочати переговорний процес із представниками цієї країни.

«Португалія приєдналася до Спільної декларації G7 щодо підтримки України. Далі, як на прикладі зі США та Британією, коли ми розпочали роботу з підготовки двостороннього документа про гарантії безпеки, ми готові розпочинати роботу і з Португалією», – сказав Зеленський.

Президент також нагадав, що Португалія допомагає Україні від початку вторгнення. Крім того, ця країна повністю підтримує Україну на шляху до ЄС та НАТО.

Нагадаємо, що Україна вже провела перші консультації з урядом Великої Британії щодо гарантій безпеки для нашої країни. Крім того, переговори щодо цієї угоди також почалися зі США.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що до декларації G7 щодо України приєдналися вже 25 країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: