Декларацію G7 про гарантії безпеки для України підтримали ще три країни Євросоюзу

Читать на русском
До декларації G7 про підтримку гарантій безпеки для України приєдналися ще три європейські країни – Естонія, Литва та Латвія.
Фото: twitter.com/kajakallas

До декларації G7 про підтримку гарантій безпеки для України приєдналися ще три європейські країни – Естонія, Литва та Латвія.

Про це у своєму Twitter-акаунті повідомила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

Вона розповіла, що 17 серпня глави урядів трьох балтійських країн ухвалили спільну заяву, присвячену приєднанню до декларації.

У документі зазначено, що Естонія, Литва та Латвія й надалі підтримуватимуть Україну, а також «сприятимуть захисту її незалежності, суверенітету, безпеки, демократії та процвітання».

«Ми працюватимемо з Україною в рамках цієї міжнародної декларації, щоб створити зобов'язання щодо безпеки та механізми, які допоможуть Україні якнайшвидше перемогти у цій війні», – зазначено у заяві.

Прем'єри також пообіцяли співпрацювати з нашою країною на її шляху до НАТО та ЄС.

Нагадаємо, що окрім балтійських країн декларацію G7 підтримали ще 16 держав. З ключовими пунктами документа можна ознайомитись тут.

Раніше повідомлялося, що Україна провела перші консультації з урядом Великої Британії щодо гарантій безпеки для нашої країни.

Крім того, переговори щодо цієї угоди також почалися зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: