Росія посилює поліцейський режим напередодні «виборів» в окупації – спротив

Читать на русском
Росія посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованих територіях перед псевдовиборами.
Getty Image

Росія посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованих територіях перед псевдовиборами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей росіяни викликали з відпусток усіх правоохоронці задля посилення адміністративно-поліцейського режиму на період проведення псевдовиборів. Розповідають, що деякі з них будуть здійснювати патрулювання вулиць в цивільному одязі та намагатимуться виявити громадян, що відкрито висловлюватимуть незгоду щодо «виборів».

Також окупанти посилюють охорону «виборчих дільниць», персональну охорону їх голів, а також «мобільних дільниць», які будуть здійснювати поквартирний обхід.

«Відповідно до вказівок, які були роздані поліцаям, на самих «виборчих дільницях» вони повинні приділити особливу увагу виявленню громадян, які намагатимуться зіпсувати бюлетені або здійснюватимуть фото/відеофіксацію процесу фальсифікації виборів», – зазначають у повідомленні.

В рамках організованої росіянами інсценізації виборчого процесу на ТОТ окупаційні адміністрації суттєво завищили чисельність виборців. Зокрема завдяки активності українського підпілля на ТОТ відомо, що лише в Донецької області росіяни подали список виборців у понад 1,57 млн осіб. І це при тому, що раніше самі окупанти заявили про чисельність населення у 2,2 млн осіб.

Центр національного спротиву закликав громадян України ігнорувати цей псевдовиборчий процес.

Нагадаємо, 3й серпня росіяни почали проводити так звані вибори до місцевих «рад та законодавчих органів» на тимчасово окупованих територіях.

Раніше повідомляли, що росія призначила на 10 вересня так звані вибори на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: