Росіяни розпочали «дострокові вибори» на окупованих територіях – ЦНС

Читать на русском
На захоплених частинах Донецької та Запорізької областей стартувало фейкове дострокове голосування.
Getty Image

Росіяни почали проводити так звані вибори до місцевих «рад та законодавчих органів» на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив Центр національного спротиву 31 серпня.

Рада закликала світ не визнавати «вибори» на окупованих територіяхВР прийняла звернення до міжнародної спільноти щодо фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляється, на захоплених частинах Донецької та Запорізької областей до 8 вересня окупанти проводитимуть «дострокове голосування».

«Тобто «вибори» за місцем проживання. На ТОТ Луганської та Херсонської областей «дострокове голосування» розпочнеться 2 вересня. З 8 по 10 вересня «вибори» вже будуть на дільницях. Така розтягнута схема необхідна росіянам, щоб приховати явку та відсутність інтересу місцевих до «волевиявлення», – заявили в ЦНС.

Крім того, 8 вересня росіяни планують завезти масовку для фіксації явки на кількох обраних дільницях.

Наразі «члени виборчої комісії» у присутності російських солдатів обходять помешкання українців, щоб виявити охочих «голосувати». Аналогічну схему росіяни вже відпрацювали у 2022 році на так званому референдумі.

Нагадаємо, росія призначила на 10 вересня так звані вибори на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у «ДНР» та «ЛНР».

Верховна рада закликала світ не визнавати «вибори» рф на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: