У Греції з охопленого вогнем лісу пожежники врятували 25 нелегалів

Читать на русском
У Греції врятували 25 мігрантів, які потрапили в лісову пожежу, яка триває вже майже два тижні. Про це повідомляє Reuters.
Фото: Максим Богодвід

Грецькі пожежники в п’ятницю врятували групу з 25 осіб, які опинилися в пастці лісової пожежі в північно-східному регіоні Еврос, що триває вже майже два тижні.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що люди, яких врятували пожежники, – ймовірно мігранти, які заблукали й не могли самостійно вибратись із охопленого полум’ям лісу. Після порятунку їх доправили у найближче село.

Лісові пожежі у Греції стали наймасштабнішими в історії ЄС – єврокомісарПожежі в Греції, внаслідок яких вже вигоріло 73 тисячі гектарів лісів, стали наймасштабнішими в історії Євросоюзу.

«Під час операції між селами Джаннулі і Дадія пожежна бригада й поліція знайшли 25 людей та відвезли їх у безпечне місце», – повідомив Reuters речник грецької пожежної бригади Янніс Артопойос.

За інформацією правоохоронців, усі мігранти – чоловіки родом із Сирії, Іраку та Лівану. Минулого тижня у лісі виявили близько двадцяти обгорілих тіл, що належали, ймовірно, шукачам притулку, які перетнули турецько-грецький кордон.

Нині пожежники намагаються локалізувати лісову пожежу в Евросі на північному сході Греції. Операція триває вже 14-й день.

У четвер у Греції виникли ще 32 лісові пожежі, загалом вогнеборці по всій країні намагаються загасити 68 пожеж. Водночас частково взято під контроль лісові пожежі на Пелопоннесі.

У гасінні пожеж задіяно 129 спецавтомобілів, а також пожежні літаки і гелікоптери.

Раніше повідомлялося, що в Греції рятувальникам не вдається приборкати масштабні лісові пожежі.

Нагадаємо, у липні в Греції через лісові пожежі місцева влада евакуювала 19 тисяч осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: