Ракети AMRAAM для України: у Повітряних силах назвали головні особливості нового озброєння

Читать на русском
Повітряні сили ЗСУ назвали головні особливості ракет Amraam, які Пентагон закупить для України.
Фото: Jaap Arriens / Global Look Press

Пентагон замовляє для України ракети AMRAAM, які можуть долати відстань 160-180 км. Як вважають у Повітряних силах ЗСУ, цього «більш ніж достатньо, аби діставати російську авіацію, не заходячи в зону ураження ворожого ППО».

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі телемарафону.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Ігнат зазначив, що для України може бути поставлено те, що є на складах, а це уже наступна партія ракет на листопад 2024 року.

Представник ПС ЗСУ поінформував, що ракети AMRAAM – авіаційні класу «повітря-повітря» з активною головкою самонаведення. Згідно з його словами, це «одні з найпоширеніших ракет, що використовуються країнами НАТО в авіації, є різні, зокрема за дальністю ураження».

«Ці ракети Україні вже надають для комплексів ЗРК Nasams, який також використовує ракету AIM-120 – з перших днів, коли розпочалася атака нашої критичної інфраструктури восени минулого року, ці ракети застосовуються з Nasams», - заявив Ігнат.

Він зазначив, що така ракета застосовується з повітря на більшу дальність, адже запускається з повітряної платформи, з наземної установки дальність ураження не така висока. Крім того, така ракета використовуватиметься для знищення усіх типів повітряних цілей, окрім балістики.

Нагадаємо, США уклали контракт із оборонною компанією Raytheon на випуск ракет класу «повітря – повітря» AMRAAM. Снаряди передадуть, зокрема, Україні.

Раніше США виділили Україні новий пакет допомоги на 250 млн доларів.

Також повідомлялося, що Пентагон придбає для України термінали Starlink, які Маск не зможе відключати.

Окрім цього, німецька опозиція заявила, що прагне спільного європейського рішення про надання далекобійних ракет Taurus Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: