Данія виділила Україні майже 200 млн доларів на закупівлю техніки та боєприпасів

Читать на русском
Україна має отримати ракети для систем ППО, машини для розмінування та снаряди. Крім того, частину коштів буде направлено до спільного фонду ЄС на закупівлю боєприпасів.
Фото: thedrive.com

Влада Данії підготувала новий пакет допомоги Україні на суму 190 мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Міністерства оборони країни.

Данія затвердила пакет військової допомоги Україні на майже €3 млрдПарламент Данії схвалив черговий пакет військової допомоги Україні на 2,95 мільярда євро на наступні 5 років.

Кошти планують направити на закупівлю військової техніки та боєприпасів для Збройних сил України.

Україна, зокрема, має отримати ракети для систем ППО, машини для розмінування та снаряди. Крім того, частину коштів буде направлено до спільного фонду ЄС на закупівлю боєприпасів.

«Потреба України у військовій підтримці залишається великою. Сьогоднішній пакет допомоги надсилає важливий сигнал про те, що Данія буде на боці України стільки, скільки потрібно. Я щасливий, що під егідою ЄС ми спільно закуповуємо артилерійські боєприпаси та передаємо їх Україні», – сказав виконуючий обов'язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, Данія має очолити коаліцію з підготовки українських пілотів до польотів на винищувачах F-16 спільно з Нідерландами.

У країні заявили, що готові передати Збройним силам України винищувачі F-16, але за дотримання двох умов. Зокрема, передача відбудеться в тому випадку, якщо інші країни також ухвалять рішення про постачання, а США як виробники літаків схвалять такий крок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: