Сили оборони України продовжують просуватись на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Українські бійці продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.
Getty Image

Українські бійці продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що протягом минулої доби, 19 серпня, на фронті відбулось 32 бойових зіткнення. Ворог завдав 5 ракетних та 61 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник для обстрілу населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей використовувати авіацію, міномети та артилерію.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали ще 4 населені пункти Харківщини.

На Лиманському напрямку ворог артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах північніше Богданівки, північніше та південніше Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Карлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного. Завдав авіаційного удару в районі Урожайного. Артилерійських обстрілів зазнали 7 міст та сіл Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів, а також артилерійських обстрілів по понад 20 населених пунктів Запорізької та Дніпропетровської областей.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів на Херсонщині та Миколаївщині.

Нагадаємо, за словами британських розвідників, за останній тиждень українські захисники під час контрнаступу просунулись на півдні, тоді як росіяни не мали успіху на Харківщині

Також відомо, що на Бахмутському напрямку українські військові утримують ініціативу та продовжують активно тиснути на ворога, завдаючи йому суттєвих уражень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: