«Це серйозний прецедент»: глава МВС відреагував на резонансну стрілянину у Дніпрі

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Ігор прокоментував інцидент у Дніпрі, де загинув чоловік, який, за даними правоохоронців чинив опір патрульним під час затримання.
Фото: telegraf.com.ua

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко прокоментував інцидент у Дніпрі, де загинув чоловік, який чинив опір патрульним під час затримання.

Пост, присвячений цій ситуації, з'явився в Telegram-каналі Клименко.

За його словами, у подіях у Дніпрі має розібратися слідство, проте є й «речі очевидні».

«Якщо громадяни хочуть жити в правовій державі, вони самі повинні дотримуватись законодавства, поводитися відповідно до встановлених норм і однозначно – не бити поліцейських. Більше того, навчати законослухняності своїх дітей», – написав Клименко.

Він також назвав те, що сталося в Дніпрі, «серйозним прецедентом».

«Ми живемо у воєнний час. Не завжди стабільний, але зараз контрольований. Контрольованйи завдяки зусиллям правоохоронних органів. Якщо окремі громадяни житимуть в анархії і вважатимуть себе вищими за Закон, а поліція не зможе виконувати свої функції, українське суспільство чекають дуже темні часи», – резюмував глава МВС.

Нагадаємо, інцидент стався 29 серпня. За версією слідства, правоохоронці намагалися зупинити елітний автомобіль у центрі Дніпра, водій якого ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху.

Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно. Працівнику поліції довелося застосувати табельну зброю. Від отриманих вогнепальних поранень помер водій авто. Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали патрульного у рамках розслідування справи про вбивство та перевищення повноважень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: