Антикорупційний суд затвердив угоду з обвинуваченим ексслідчим ДБР

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості колишнім слідчим Держбюро розслідувань, який зловживав повноваженнями.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім старшим слідчим територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві (з дислокацією в Одесі), Олександром Гарановським. Йому призначили 5 років умовно.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім старшим слідчим другого слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві (з дислокацією в Одесі). Антикорсуд визнав його винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 343, ч. 2 ст. 343 КК України», – йдеться у повідомленні.

Суд призначив Гарановському покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в державних та комунальних органах, установах і організаціях, суб'єктах господарювання державної та комунальної форм власності строком на 2 роки та зі штрафом у розмірі 17 тисяч грн.

На підставі ч. 2 ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування основного покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 3 роки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру слідчому ДБР у зловживанні службовим становищем. Як встановлено слідством, під час складання працівниками митниці протоколу про порушення правил, що передбачає безальтернативне вилучення грошових коштів, до пункту пропуску прибув старший слідчий ДБР. Він втрутився в процес та без жодних законних підстав вилучив 716 тис. дол. Згодом підозрюваний посадовець незаконно повернув громадянину вилучені гроші, які були предметом справи про адміністративного правопорушення та перебували у розпорядженні митних органів. Також НАБУ і САП встановили ще один такий епізод із поверненням 541 тис. дол. готівки.

В липні 2023 року САП скерувала цю справу до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: