За рік сума збитків, завданих довкіллю України, зросла у 5 разів – міністр

Читать на русском
Сума збитків завданих росіянами довкіллю за рік зросла у 5 разів, досягнувши 2 трильйони гривень.
Укрінформ

Сума збитків завданих росіянами довкіллю за рік зросла у 5 разів, досягнувши 2 трильйони гривень.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

За його словами, сума збитків зростає щодня і 2 трлн грн є далеко не остаточною цифрою.

Так, у травні 2022 року після вигнання окупантів з Київщини були озвучені перші цифри після повномасштабного вторгнення – 13,2 млрд грн. У серпні 2022 року сума збитків становила вже 385 млрд грн. Та у грудні того ж року, після деокупація Харківщини й звільнення Херсону, ця цифра зросла до майже 1,5 трлн грн.

«Серпень 2023 року. Маємо актуалізовані дані у розмірі 2 трлн гривень. Продовжується робота з обрахунку збитків за кейсом Каховської ГЕС», – додав Стрілець.

Раніше повідомляли, що один день повномасштабного російського вторгнення завдає довкіллю України збитків на суму 102 мільйони євро.

До слова, у червні цього року Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни у складі якої приїхала шведська екоактивістка Грета Тунберг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: