Верещук розповіла, скільки грошей потрібно на виплати переселенцям цього року

Читать на русском
У 2022 році на фінансування ВПО знадобилося 57 мільярдів гривень, а цього року державі потрібно знайти 72 мільярди.
Ірина Верещук/ Facebook

В Україні на виплати внутрішньо переміщеним особам у 2023 році необхідно виділити з бюджету 72 мільярди гривень.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону 1 серпня.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

Вона уточнила, що у 2022 році на фінансування ВПО знадобилося 57 мільярдів гривень. Цього року, за прогнозами, державі потрібно знайти 72 мільярди гривень, щоб забезпечити всі належні виплати переселенцям.

«Після оборони та безпеки це найбільша стаття видатків державного бюджету», – зазначила віце-прем'єр.

За даними Верещук, зараз в Україні 4,9 мільйона офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Ще близько 5 мільйонів українців перебувають за кордоном.

«Аналіз Держприкордонслужби показує, що більше людей повертається, аніж виїжджає. І це добре для держави», – додала голова Мінреінтеграції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів до 1 листопада відтермінував нововведення про призначення допомоги ВПО на сім'ю. Раніше ми писали, як змінилися правила призначення допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: