Президент у зверненні анонсував нові засідання Ставки: про що говоритимуть

Читать на русском
Наступного тижня відбудуться нові засідання Ставки. На них буде ухвалено рішення, які дозволять посилити українських воїнів. Про це у своєму вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Наступного тижня відбудуться нові засідання Ставки Верховного головного командувача. На них будуть ухвалені рішення, які дозволять посилити українських воїнів.

Про це у своєму вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

«Військовому командуванню – активніше готувати інфраструктуру для нових українських літаків. Дипломатам – активніше просувати у комунікації із партнерами все, що потрібно саме нашим воїнам. У кожному підрозділі запити дуже чіткі. Саме так мають бути результати української дипломатії», – сказав український лідер.

Президент також поіменно подякував українцям, які відзначились у боях та в тилу:

  • Солдат Ярослав Бевз – воїн 47-ї окремої механізованої бригади. Один із перших у складі штурмової групи увійшов і закріпився у Роботині на Запоріжжі. Саме він повернув український прапор на розбиту російськими школу у цьому селі. Дякую, Ярославе! Дякую всім побратимам! І всім іншим нашим воїнам різних звань із різних підрозділів, хто робить усе можливе, щоб наш прапор був на всіх своїх законних місцях на всій території нашої держави!

  • Наші бойові медики – дякую за ваш героїзм, за кожне врятоване життя наших бійців! Сьогодні відзначу солдата Яну Хвостикову, санітара лікувального відділення медичної роти та молодшого сержанта Тетяну Святець, медичну сестру, 47 бригада.

  • Солдат Данило Марущак, командир танка з 53-ї окремої механізованої бригади. Воює на околицях Авдіївки. Сміливо бореться. Дякую! Старший матрос Олександр Носаль. 37-а окрема бригада морської піхоти. Дякую за відвагу, Олександре! Молодший сержант Володимир Макаревич, оператор дронів, дуже результативний. Дякую, Володимире, за кожне влучення! Старший лейтенант Володимир Фомін, воїн-артилерист 36-ї окремої бригади морської піхоти. Дякую за системне та потужне знищення оккупантів!

  • Наші спецназівці: молодший лейтенант Ярослав Ращупкін, старший сержант Семен Денисенко та молодший сержант Сергій Болотний. Діти діють на Півночі нашої держави, захищають Україну від російських диверсантів. Дякую вам за ваш захист нашої Сумщини!

  • Окремо хочу наголосити на воїнах, які захищають українців від «шахедів». Дякую кожному та кожній! Особливо відзначу старших солдатів Олену Клімову, Олександра Кияшка, солдата Віталія Вовлошина. Дякую вам за злагодженість дій та успішну поразку цілей!

  • Наші рятувальники, працівники ДСНС із різних регіонів України. Зокрема Одеська область. Які беруть участь у ліквідації наслідків атак терористів на критичну інфраструктуру. Головні майстер-сержанти служби цивільного захисту Михайло Шишман та Петро Станков, майор служби цивільного захисту Валентин Салі – дякую вам!

  • Дніпропетровська область. Головні майстер-сержанти служби цивільного захисту Максим Веклич та Ігор Тарасенко, старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Макаренко. Особисто евакуювали поранених із будівлі зруйнованого автовокзалу у Дніпрі після російського удару та врятували людину з-під завалів. І це лише один із епізодів їхньої роботи. Я дякую за порятунок українців!

  • Запорізька область – дуже тяжкий напрямок. Сержанти служби цивільного захисту Олександр Цигіпа та Сергій Панченко – дякую вам, хлопці, за роботу в Оріхові. Сержант служби цивільного захисту Євген Пузанов та капітан служби цивільного захисту Олег Новохатько – дякую! Обидва відзначилися роботою в Гуляйполі після російських обстрілів. Рятували життя.

  • І – без імен, без деталей, – але є за що відзначити наших розвідників та спецслужб. Особовий склад ГУР та СБУ. Весь. Справді молодці!

Нагадаємо, сьогодні Зеленський назвав пріоритетний шлях визволення Криму від російської окупації.

Президент також заявив, що запропонує Раді прирівняти корупцію під час війни до державної зради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: