Росія посилила тиск на компанії, що йдуть з її ринку – Reuters

Читать на русском
Кремль посилив вимоги до компаній, які йдуть з російського ринку на тлі вторгнення в Україну. Зокрема, йдеться про вимогу великих знижок.
Фото: kv.com.ua

Західним компаніям, які намагаються закрити бізнес у росії, доводиться значно збільшувати витрати. Влада вимагає великих знижок на активи, які ті збираються продати, а орієнтуватися у правилах стає дедалі важче.

Про це з посиланням на джерела пише Reuters.

Журналісти видання зазначають, що росія поступово ускладнювала умови виходу західних компаній з власного ринку від початку злочинного вторгнення в Україну.

За словами керівників західних компаній, які все ще намагаються вийти з російського ринку, стає чимдалі важче орієнтуватись у численних нових правилах.

Крім того, що Кремль уже вимагає 50% знижку на всі зарубіжні угоди, російська влада також вимагає внеску в бюджет країни не менше 10% від ціни.

За словами співрозмовників видання, деякі компанії стикаються з вимогами додаткових знижок, перш ніж уряд дасть зелене світло.

Часто урядова комісія не дає провести деякі угоди, пояснюючи це тим, що оцінка вартості має бути на 20-30% нижчою, угоди можуть бути відхилені за сумою понад 100 млн доларів. Мінфін рф у коментарі Reuters заявив, що «не змушує компанії знижувати вартість активів, але може коригувати оцінку у процесі продажу».

За інформацією видання, іноземні компанії вже зазнали збитків у розмірі понад 80 млрд доларів від своїх операцій у росії через списання та втрачену вигоду. Зокрема, представники пивоварної компанії Heineken з Нідерландів заявляють, що покинули російський ринок, продавши власні підприємства російській компанії Arnest Group за символічну плату в 1 євро.

Нагадаємо, один із найбільших у світі додатків для знайомств йде з російського ринку.

Також російський ринок залишила міжнародна готельна мережа Marriott.

Крім того, з росії пішли три популярні чайні бренди.

А незабаром після повномасштабного вторгнення росії в Україну російський ринок залишив датський меблевий ритейлер JYSK.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: