Лукашенко заявив, що не давав Пригожину гарантій безпеки

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на ймовірну смерть ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина.
Фото: AP

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на ймовірну смерть ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Заяви диктатора цитує білоруський портал .

У Пентагоні мають сумніви, що літак Пригожина збила ракетаСША поки що не мають вичерпної інформації про ситуацію з аварії літака, на борту якого міг перебувати ватажок групи Вагнера Євген Пригожин, але вважають, що його, швидше за все, вбили.

За словами Лукашенка, він не давав Пригожину гарантій безпеки, а той, в свою чергу, ніколи не просив його про це.

«Якщо прямо відповідати на це запитання: я не маю забезпечувати безпеку Пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі про це не йшлося», – сказав диктатор.

Лукашенко також стверджує, що президент росії володимир путін не може бути причетний до катастрофи літака ватажка «Вагнера».

«Я не можу сказати, хто це зробив. Але я знаю путіна. Це дуже спокійна і навіть повільна людина, приймаючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив путін, що він винен. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на це пішло», – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, літак Пригожина розбився увечері 23 серпня – усі пасажири та члени екіпажу загинули. На борту значився і сам ватажок ПВК «Вагнер».

Путін вже фактично підтвердив смерть Пригожина. В ISW припустили, що російський диктатор наказав збити літак, щоб помститися ватажку вагнерівців за приниження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: