ВАКС призначив засідання у справі судді з Рівненщини та адвоката

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно служителя Феміди з Рівненщини та регіонального адвоката.
фото: detector.media

Вищий антикорупційний суд призначив на 28 липня засідання у справі за обвинуваченням судді Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика та адвоката Миколи Туровича в одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52023000000000144 від 28.03.2023 за обвинуваченням (Євгена Кулика – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, (Миколи Туровича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України, на 08:15 28 липня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визначив судді Корецькому запобіжний захід у вигляді 700 тисяч гривень застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Рівненської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату Миколі Туровичу. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: