САП скерувала до суду справу судді з Рівненщини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування і звернулися до суду з обвинувальним актом стосовно судді та адвоката.
Євген Кулик

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів Рівненської області та адвоката-посередника, яким інкримінують одержання 1100 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не вказуються прізвища підозрюваних, однак, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Корецького райсуду Рівненщини Євгена Кулика та адвоката Миколу Туровича.

«18 липня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням судді одного з районних судів Рівненської області та адвоката-посередника, яких у квітні поточного року викрито на одержанні 1100 доларів», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд визначив судді Корецькому запобіжний захід у вигляді 700 тисяч гривень застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Рівненської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату Миколі Туровичу. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: