До декларації G7 щодо України приєдналися вже 25 країн – Єрмак

Читать на русском
Кількість країн, які підтримали декларацію G7 про гарантії безпеки для України, знову зросла. Станом на 18 серпня до декларації приєдналося 25 держав.
Фото: Офіс президента України

Кількість країн, які підтримали декларацію G7 про гарантії безпеки для України, знову зросла.

Про це повідомив голова офісу президента Андрій Єрмак в ефірі національного телемарафону.

Країни G7 ухвалили декларацію про підтримку України: ключові пунктиЗа словами Єрмака, ухвалення документа є важливим кроком до укладання системи двосторонніх договорів безпеки та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для України.

За його словами, станом на 18 серпня до декларації приєдналося 25 держав.

«Ми вже погоджуємо початок консультацій із іншими партнерами. Цього тижня кількість країн, які приєдналися до декларації, яка була погоджена у Вільнюсі, вже 25. Я впевнений, що це число зростатиме», – сказав Єрмак.

Керівник ОП також зазначив, що коли Україна говорить про гарантії безпеки, йдеться про укладання «конкретних угод».

«Ми точно не дамо повторити дуже сумну для нас практику Будапештського меморандуму, і тому це будуть абсолютно конкретні угоди з абсолютно конкретними обов'язками», - заявив глава Офісу президента.

Раніше повідомлялося, що Україна провела перші консультації з урядом Великої Британії щодо гарантій безпеки для нашої країни. Крім того, переговори щодо цієї угоди також почалися зі США.

Раніше президент Володимир Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: