Атаки ЗСУ на тили армії рф підривають бойовий дух загарбників – ISW

Читать на русском
Українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні. Це може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту.
Фото: Генштаб ЗСУ

Удари української армії по тилових районах росіян погіршують моральний дух російських окупантів. Це може загрожувати стабільності оборони армії рф на багатьох ключових ділянках фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські передові підрозділи, особливо на півдні України, часто боролися із падінням бойового духу після українських ударів по тилах.

Проблеми з моральним духом можуть швидко загостритися і поширитися серед російської армії, якщо один із підрозділів під тиском буде знищено, що може спричинити паніку та знизити боєздатність інших російських сил.

Аналітики зазначають, що російські «воєнкори» розкритикували Міноборони рф за те, що не запобігло атаці БПЛА на авіабазу «Сольці» в Новгородській області 19 серпня, а також применшило серйозність пошкоджень літаків, що там базувалися.

В ISW підкреслюють, що з військової точки зору пошкодження або навіть знищення двох літаків Ту-22М3 саме по собі не призведе до значних наслідків. Але реакція російських провоєнних блогерів на атаку демонструє, як такі удари по тилу сприяють масштабнішим зусиллям України з погіршення бойового духу військових рф.

Нагадаємо, в росії заявили про атаку на аеродром у Новгородській області 19 серпня.

Після цього в ISW заявили, що удар по авіабазі в Новгородській області міг пошкодити два літаки росіян.

Також повідомлялося, що Україна вперше повністю знищила російський стратегічний бомбардувальник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: