Українські бійці минулого тижня звільнили ще 3 кв. км біля Бахмута – Маляр

Читать на русском
Збройні сили України минулого тижня звільнили ще 3 кв. км на південному флангу довкола Бахмуту.
armyinform.com.ua

Збройні сили України минулого тижня звільнили ще 3 кв. км на південному флангу довкола Бахмуту.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері телемарафону.

«Що стосується Бахмутського напрямку, то новини зараз ідуть і щодо південного флангу й північного. Якщо дивитися на карту, то це схоже дещо на підкову довкола Бахмута», – заявила вона.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Маляр зазначила, що на північному флангу ворог намагається вибити українські війська із зайнятих позицій. Тому що ЗСУ там зайняли ключові панівні висоти.

«І власне ворог там у пастці. Тому що вони не можуть вийти з Бахмута і там повноцінно просуватися. І тому намагаються штурмувати по цьому північному флангу, щоб вибити наші війська. Ворогу не вдається це зробити, але бої там теж гарячі», – додала вона.

Водночас українські війська просуваються по південному флангу довкола Бахмуту і минулого тижня звільнили ще 3 кв. км. Відтак станом на 21 серпня захисники звільнили уже 43 кв. км довкола міста та на флангах.

При цьому упродовж минулої доби, 20 серпня, на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень. ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

До слова, колишній командир полку «Азов», майор ЗСУ Максим Жорін напередодні заявив, що наміри рухатись вперед під Бахмутом у обох сторін зростають. Тому бої стають ще важчими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: