В Іспанії через масштабні пожежі евакуювали десятки тисяч людей

Читать на русском
Тисячі людей були змушені залишити свої будинки через сильні пожежі на іспанському острові Тенеріфе.
Фото: REUTERS/Nacho Doce

Через поширення лісових пожеж на іспанському Тенерифе, який входить до Канарських островів, місцева влада евакуювала загалом 26 тисяч людей із 11 міст.

Про це повідомляє Reuters.

На іспанському острові Тенеріфе вже кілька днів палають ліси. Пожежа, що вирує на півночі острова, залишається неконтрольованою, але полум'я наразі оминає основні туристичні зони. Загальна площа займання складає 5 тисяч гектарів. Вогонь дуже швидко розповсюджується через сильний вітер, а також в умовах спеки, що не спадає.

Wildfires light up night sky over TenerifeINQUIRER.net

Зазначається, що боротися з ним дуже складно, що зумовлено гористістю місцевості. Гасінню з повітря літакам заважають стовпи диму.

«Це за рамками наших можливостей. Загасити пожежу у нас виходить не в усіх, хоча й у більшості районів. Залишаються три активні вогнища. Ситуація з тим, що на півночі, особливо тривожна», – пояснює Педрос Мартінес, керівник операції.

Служба екстреної допомоги Канарських островів повідомила, що до дня суботи було евакуйовано понад 26 тисяч людей. За попередніми оцінками, це стрімке збільшення порівняно з 4,5 тисячами у п’ятницю. Наразі постраждали близько 11 міст.

Глава уряду Канарських островів Фернандо Клавіхо заявив, що ця пожежа є найскладнішою з тих, що виникали на Канарських островах впродовж останніх 40 років.

Нагадаємо, у Канаді вирує понад 1000 лісових пожеж, влада евакуює цілі міста.

Також через лісові пожежі на Гаваях понад 100 людей загинули, а понад тисячу зникли безвісти.

У липні в Греції вирували масштабні лісові пожежі, евакуювати довелося близько 20 тисяч людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: