У ГУР назвали основну ціль вчорашнього інтерв'ю Лукашенка

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявами про війну рф проти України намагається підвищити свою суб'єктність на міжнародній арені, повідомив представник ГУР Андрій Юсов.
Фото: Укрінформ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявами про війну рф проти України намагається підвищити свою суб'єктність на міжнародній арені.

Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, коментуючи нещодавнє інтерв'ю диктатора.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

За його словами, заяви Лукашенка можна розцінити як «спробу розмови» із країнами Заходу та Україною.

«Лукашенко, наприклад, максимально використав ситуацію з бунтом Пригожина для того, щоб показати, що він може вирішувати питання всередині самої рф часто ефективніше, ніж умовний путін. Тепер він показує, що готовий вирішити інші питання, пов'язані з росією. Тобто, «ну не хочете говорити з путіним, – добре, є інша людина та команда, яка може говорити про важливі речі», – сказав Юсов.

У представника ГУР також запитали, чи є зараз комунікація між Україною та білоруською владою.

«У будь-якій державі, і в Україні також, є спецслужби, зокрема розвідувальна спільнота, яка відповідає за те, щоб підтримувати контакти з усіма середовищами в національних інтересах та в інтересах нацбезпеки», – резюмував Юсов.

Нагадаємо, інтерв'ю Лукашенка було опубліковано 17 серпня. Диктатор, серед іншого, заявив, що цілі «спецоперації» нібито виконані, а також визнав, що частина армії рф вторглася в Україну через білоруську територію.

Раніше Лукашенко заявив, що з путіним і надалі вивозитиме українських дітей до Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: