Лукашенко заборонив роботу ЗМІ «недружніх» країн на території Білорусі

Читать на русском
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що дозволяє заборонити діяльність іноЗМІ у разі прояву ними недружніх дій щодо білоруських медіа.
Самопроголошений президент Білорусі Олександр ЛукашенкоФото з відкритих джерел

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, яким забороняє в країні діяльність ЗМІ з інших країн у разі так званих «недружніх» дій цих країн.

Про це йдеться на сайті пресцентру президента Білорусі.

Зазначається. що закон передбачає можливість запровадження заборони на діяльність іноземних ЗМІ на території Білорусі, якщо вони проявлятимуть «недружні дії щодо білоруських ЗМІ».

«Документ спрямований на вдосконалення механізмів захисту національних інтересів у медіасфері, а також розширення інструментів для реагування на недружні дії щодо Білорусі. Законом передбачається можливість запровадження заборони діяльність іноземних ЗМІ біля Республіки Білорусь у разі прояви іноземними державами недружніх дій щодо білоруських ЗМІ», – йдеться у документі.

Також передбачено визначення особливостей функціонування агрегатів новин та правового статусу їхніх власників.

_«Таким чином розширюється перелік підстав для анулювання свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ та обмеження доступу до інтернет-ресурсу, мережевого видання або новинного агрегатора.

Встановлюються вимоги до діяльності власників інтернет-ресурсів, які розповсюджують продукцію телевізійних та (або) радіомовних ЗМІ»,_ – зазначають у пресцентрі Лукашенка.

Нагадаємо, Лукашенко розповів, чим можуть допомогти його режиму бойовики ПВК «Вагнер».

Також Лукашенко обіцяв «не вагатися» із застосуванням ядерної зброї у разі агресії проти Білорусі.

Крім того, Лукашенко прокоментував підрив Каховської ГЕС, повторивши усі тези російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: