Рф формує нові сили армії для війни в Україні – британська розвідка

Читать на русском
За останні два місяці росія, ймовірно, почала формувати нові армійські корпуси, щоби посилити свої наземні сили в Україні.
фото АР

Існує велика ймовірність, що росія влітку формуватиме великі нові сили для посилення своїх сухопутних військ. У тому числі й 25 загальновійськову армію.

Про це повідомляє управління розвідки Міністерства оборони Великої Британії у новому звіті.

«Військові чудеса»: у Міноборони оновили дані про співвідношення втрат ЗСУ та окупантівМаляр розповіла, що у ЗСУ безпецедентно низький рівень втрат як для наступальної сторони. Водночас, окупанти втрачають у рази більше військових.

Аналітики зазначають, що після вторгнення в Україну росія переважно задіяла мобілізованих резервістів для поповнення існуючих формувань або у складі піхотних полків. Вона рідко створювала нові загальновійськові організації, такі як загальновійськові армії. Винятком став 3-й армійський корпус, створений влітку 2022 року.

«За останні два місяці росія, ймовірно, почала формувати нові великі об'єднання, щоб посилити свої наземні сили. До них належить 25-а загальновійськова армія», – йдеться у повідомленні.

У розвідці припускають, що рф, ймовірно, розгорне будь-яке нове формування в Україні як резервну силу. Однак у довгостроковій перспективі росія прагне посилити свої сили перед НАТО.

Експерти підкреслюють, що незважаючи на все, без нової хвилі обов'язкової мобілізації росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб укомплектувати хоча б одну нову армію.

Нагадаємо, в Міноборони України повідомляли, що серед особового складу армії рф все частіше фіксуються факти дезертирства. З початку повномасштабної війни в Україні росія втратила 247 230 своїх солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: