З 1 вересня окупанти планують відкрити кадетські класи на захоплених територіях України – ЦНС

Читать на русском
Українських дітей загарбники хочуть підготувати до війни на боці росії, тож на тимчасово окупованих територіях анонсували відкриття кадетських класів у школах.
Фото: altai-republic.ru

У Запорізькій області на тимчасово окупованій території росіяни планують з 1 вересня відкрити кадетські класи в місцевих школах. Процесом мілітаризації українських дітей керуватимуть бойовики «Росгвардії».

Про повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Агресор не припиняє системну політику мілітаризації на тимчасово захоплених територіях і взявся за українських дітей.

Рф викрадає українських дітей, аби знищити наступне покоління захисників – посол БританіїРосійські військові викрадають українських дітей, щоб винищити під корінь наступне покоління захисників України.

«На ТОТ Запоріжжя окупанти анонсували відкриття кадетських класів у захоплених школах. У кадетських класах планують навчати дітей «патріотичного виховання», тобто російській формі нацизму із виправдовуванням злочинів рф і перекладанням відповідальності за розв’язані Кремлем війни на інші країни», – зазначили в ЦНС.

Окупанти планують також навчати юнаків поводженню зі зброєю та основам військової справи для подальшої мобілізації. За словами Центру, це свідчить про підготовку нової хвилі мобілізації на ТОТ.

«Наголошуємо, що знищення самоідентичності дітей є ознакою геноциду нації згідно з міжнародним правом. Також міжнародне право забороняє мобілізовувати й долучати до військових дій місцеве населення захоплених районів. Тобто йдеться одразу про два міжнародні злочини, які скоює ворог», – підкреслили у Центрі.

Нагадаємо, у ЦНС заявили, що загарбники готуються до проведення нової хвилі мобілізації на окупованій Луганщині.

Також окупанти вивозять українських підлітків до військових таборів для «промивання мізків».

Раніше стало відомо, що окупанти обіцяють гроші за здобуття російського паспорта підлітками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: