Справу ватажка «ЛНР» Пасічника передали до суду

Читать на русском
В Україні заочно судитимуть ватажка так званої ЛНР Леоніда Пасічника одразу за трьома статтями ККУ.
росЗМІ

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо так званого голови ЛНР Леоніда Пасічника.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, 17 серпня.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Пасічнику інкримінуються умисні дії з метою зміни кордонів території та державного кордону України, публічні заклики до їх здійснення за попередньою змовою групою осіб, а також участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч.2 ст.110, ч.2 ст. .28, ч.5 ст.111-1 ККУ).

За даними слідства, з 2018 року Пасічник після так званих чергових виборів очолив незаконно створену псевдореспубліку. А 20 вересня 2022 року «ватажок ЛНР» підписав фейковий закон «Про референдум «ЛНР» щодо входження до складу росії на правах суб'єкта рф».

При цьому Пасічник систематично заявляв у пропагандистських місцевих та російських ЗМІ про необхідність приєднання «республіки» до рф.

На основі фейкового документа було організовано підготовку підставного голосування, яке пройшло у тимчасово захопленій ворогом частині Луганщини. А після оприлюднення результатів Пасічник звернувся до президента росії із пропозицією про прийняття «ЛНР» до складу рф.

30 вересня 2022 року так званий голова ЛНР під час зустрічі з російським диктатором путіним підписав незаконний договір про приєднання тимчасово захопленої території Луганської області до росії.

Пасічника судять в Україні заочно.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року ватажку «ЛНР» Пасічнику та ще 8 організаторам псевдореферендумів повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: