Швейцарія не визнаватиме російські паспорти жителів окупованих територій України і Грузії

Читать на русском
Швейцарія приєдналася до рішення Євросоюзу не визнавати російські паспорти жителів окупованих територій України і Грузії.
Фото: newsua.ru

Вихідці із окупованих росією територій України та Грузії не зможуть отримати шенгенську візу та перетинати кордон Шенгену з паспортами, виданими владою російською федерацією.

Відповідне рішення ухвалила напередодні Федеральна рада Швейцарії, йдеться на сайті органу.

«Особи з окупованих росією регіонів України або самопроголошених регіонів Грузії більше не можуть отримати шенгенську візу або перетнути зовнішній кордон Шенгенської зони з проїзним документом, виданим росією», – йдеться у повідомленні.

Так, не визнаватимуть звичайні та дипломатичні паспорти, посвідки на проживання для осіб без громадянства, посвідчення на повернення та документи, що засвідчують особу моряків.

Для України встановили різні дати видачі, залежно від регіону. Для грузинських Абхазії та Південної Осетії межею є 26 серпня 2008: російські проїзні документи, видані після цієї дати, більше не прийматимуть.

Разом з тим, країна продовжуватиме видавати візи для деяких цілей, у тому числі з гуманітарних причин, людям з окупованих росією територій України та Грузії.

Зазначимо, рішення не приймати російські документи, видані в окупованих росією регіонах в Україні або сепаратистських територіях в Грузії, ухвалила Рада ЄС в грудні 2022 року. Тоді кілька країн одразу вирішили більше не приймати проїзні документи, видані в рф.

Нагадаємо, Рада закликала світ не визнавати «вибори» на окупованих теренах.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія приєдналася до 11-го пакету санкцій ЄС проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: