Хабар посадовцю УЗ: понад 200 тисяч доларів готівки залишили заарештованими

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зняття арешту з готівкових коштів, які антикорупціонери знайшли в банківському сейфі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованими 185 тисяч доларів та 18450 євро готівкових коштів, які детективи НАБУ вилучили у межах справи про надання та одержання неправомірної вигоди колишнім заступником директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексієм Онисимюком.

Таке рішення 29 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як зазначається, детективи НАБУ провели обшук у банківській комірці Радабанку, яка відкрита на ім'я Андрія Сопілкова. Водночас, за версією слідства, ця комірка була відкрита на ім'я Сопілкова за довіреністю з Ігорем Бутановим, який є підозрюваним у справі про хабар посадовцю УЗ. Тому арешт залишили в силі.

«Клопотання представника власника майна задовольнити, поновити строк на апеляційне оскарження. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 1 червня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні залишити без змін, а апеляційну скаргу представника власника майна - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: