ВАКС продовжив арешт двох фігурантів справи про підкуп експосадовця УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детективів НАБУ про продовження строку тримання під вартою двох підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд продовжив арешт колишнього заступник директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Онисимюка до 21 липня. Альтернативою йому визначили 13,42 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт у межах строку розслідування. ВАКС клопотання задовольнив.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Олексія Онисимюка – ред.) - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 36 днів, тобто до 23 серпня 2023 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 13 420 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також суд продовжив до 23 серпня арешт Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні неправомірної вигоди Онисимюку. Одночасно суд визначив Бутанову альтернативу у вигляді 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: