На Херсонщині затримали військовослужбовицю, яка «зливала» рф дані про дрони ЗСУ

Читать на русском
У Херсонській області затримали військовослужбовицю ЗСУ, яка передавала росіянам інформацію про місця дислокації українських дронів.
ssu.gov.ua

У Херсонській області затримали військовослужбовицю ЗСУ, яка передавала росіянам інформацію про місця дислокації українських дронів.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Facebook.

Фігуранткою виявилась контрактниця однієї з військових частин ЗСУ. За вказівкою російської спецслужби жінка збирала розвіддані про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони. Насамперед ворога цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області.

Також агентка намагалась зібрати максимум інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ. Крім цього, вона відстежувала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону. Окупанти ж обіцяли їй евакуацію до рф та російський паспорт.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі отримання секретної інформації про українські військові об’єкти. За даними слідства, контрактниця була дистанційно завербована на початку цього року кадровим співробітником гру з позивним «Дімка».

Наразі їй повідомили про підозру у державній зраді, зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, колишньому директору російської пропагандистської телекомпанії Russia Today Антону Кузнєцову-Красовському повідомили про нову підозру.

У лютому український суд заочно засудив його до п'яти років ув'язнення з конфіскацією майна за підтримку повномасштабної російської агресії, виправдання злочинів рф та заклики до геноциду українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: