СБУ затримала інформатора рф, який «зливав» дані про наслідки обстрілу Краматорська

Читать на русском
СБУ затримала інформатора, який звітував ФСБ рф про наслідки удару по кафе у Краматорську 27 червня.
t.me/SBUkr

СБУ затримала інформатора, який звітував ФСБ рф про наслідки удару по кафе у Краматорську 27 червня.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Контррозвідники Служби безпеки затримали на Донеччині інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе у центрі Краматорська 27 червня», – йдеться в повідомленні.

Відзначають, що найбільше ФСБ цікавила інформація про кількість загиблих і травмованих людей внаслідок обстрілу. Також агресор намагався отримати максимум відомостей щодо можливої приналежності потерпілих до Сил оборони України.

Також інформатор приховано відслідковував місця базування та переміщення українських захисників на території прифронтового міста. Ця інформація потрібна була окупантам для підготовки нових повітряних ударів по регіону.

Поплічником ворога виявився місцевий житель, якого спецслужба росії залучила до співпраці навесні цього року. У поле зору агресора він потрапив через власні антиукраїнські коментарі в різних telegram-каналах.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, ввечері 27 червня російська армія завдала по Краматорську двох ракетних ударів. Одна ракета влучила в кафе, де знаходилися відвідувачі, будинок звалився. Друга ракета влучила в приватний сектор селища Біленьке.

Згодом правоохоронці затримали та оголосили підозру корегувальнику ракетного удару по місту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: