Через бойові дії знеструмленими залишаються понад 400 населених пунктів – Укренерго

Читать на русском
Станом на ранок середи, 16 серпня, через бойові дії загалом знеструмленими залишається 401 населений пункт.
depositphotos.com

Станом на ранок середи, 16 серпня, через бойові дії загалом знеструмленими залишається 401 населений пункт.

Про це повідомляє Укренерго у Telegram.

Через бойові дії загалом знеструмленими залишається 401 населений пункт, зокрема, є нові пошкодження у мережах зафіксували на Харківщині.

У які країни та скільки електроенергії експортувала Україна під час великої війниЕкспорт електроенергії до Європи – до яких країн і скільки постачає Україна. Зараз експорт іде до трьох країн.

«Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються за безпекової ситуації та з дозволу військових. Відновлено живлення всім споживачам, які були знеструмлені внаслідок ракетного обстрілу у Львівській області», – йдеться в повідомленні.

Втім, як пишуть енергетики, сьогодні підключили до роботи один блок електростанції після аварійного ремонту. На інших енергооб’єктах продовжується активна ремонтна компанія, що суттєво обмежує можливість забезпечувати зростаюче споживання, особливо у вечірні години.

«У вівторок, 15 серпня, вечірній максимум споживання збільшився на 3% у порівнянні з понеділком 14 серпня. Це дорівнює обсягам виробництва 2 енергоблоків. Одночасне ввімкнення десятків тисяч кондиціонерів сильно перевантажує енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена», – наголошують у дописі.

Раніше повідомляли, шо росіяни намагаються дізнатися стан української енергетики. Тому у розвідці не виключають нові удари по енергетичних об'єктах.

Водночас Україна та Румунія можуть відновити торгівлю електроенергією. Таке рішення вже погодила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: