Вбивство добровольця «Свободи»: суд визначив заставу двом підозрюваним (доповнено)

Читать на русском
Голосіївський районний суд Києва визначив заставу як альтернативу утриманню у СІЗО для двох підозрюваних у вбивстві військового-добровольця Олексія Щербини, повідомляють журналісти.
Олексій Щербина з сім'єюФото: Андрей Ильенко / Facebook

Голосіївський районний суд Києва визначив заставу як альтернативу утриманню у СІЗО для двох підозрюваних у вбивстві військово-добровольця Олексія Щербини.

Про це повідомляє УП із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

Зазначається, що суд задовольнив клопотання прокурорів щодо продовження терміну тримання під вартою всім трьом обвинуваченим – їх мали утримувати у СІЗО до 12 жовтня включно.

Водночас, для двох обвинувачених – Ігоря Котирла та Леоніда Ігнатюка – суд визначив можливість внесення застави у розмірі близько 805 тисяч гривень для кожного. Причому за останнього він уже внесений.

Прокуратура при цьому наголосила, що від початку дотримувалися позиції щодо застосування до всіх фігурантів виняткового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Доповнено о 17:55:

У Київській міській прокуратурі заявили, що оскаржуватимуть рішення суду, на підставі якого двоє обвинувачених отримали можливість вийти під заставу.

«Враховуючи те, що злочин був вчинений із застосуванням насильства, суд мав право не визначати альтернативу у вигляді застави двом обвинуваченим за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, групою осіб). У зв’язку з цим, дане рішення суду прокуратурою буде оскаржено в апеляційній інстанції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військового Олексія Щербина було вбито у жовтні 2022 року в Києві. Чоловік був учасником добровольчого формування територіального товариства «Свобода».

За даними слідства, між жертвою та підозрюваними виник конфлікт на дорозі про першочерговість проїзду. Підозрювані побили Щербіну, після чого один із них вистрілив у добровольця.

Раніше повідомлялося, що суд відхилив апеляцію адвокатів судді Олексія Тандира, який у травні збив на смерть бійця Національної гвардії на блокпосту у Києві. Він залишиться під вартою. Докладніше про цю резонансну справу можна дізнатися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: