ВАКС дозволив обвинуваченому колишньому судді покидати Полтаву

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання про надання дозволу на прибуття колишнього служителя Феміди до столиці.
фото: poltava.to

Вищий антикорупційний суд дозволив колишньому судді Ленінського районного суду Полтави Сергію Кононенку покидати Полтаву та їздити до Києва.

Таке рішення 9 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати обвинуваченому (Сергію Кононенку – ред.) дозвіл на виїзд за межі міста Полтава у наступні дати: 13.08.2023, 06.09.2023, 24.10.2023, 14.11.2023, 21.11.2023, 05.12.2023, з метою прибуття до міста Києва для участі у судових засіданнях, призначених у Вищому антикорупційному суді в рамках кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: