Голова Держсудової адміністрації відмовився від скарги за заставу

Читать на русском
Апеляційна інстанція отримала заяву про відмову від скарги на запобіжний захід, обраний керівнику державного органу.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не стала розглядати скаргу на запобіжний захід, обраний голові Державної судової адміністрації Олексію Сальнікову. Він із захисниками відмовився від оскарження.

Таке рішення 14 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Сальнікову запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з покладанням низки обов'язків. Адвокат голови Держсудової адміністрації подав апеляційну скаргу, але потім сторона захисту вирішила відмовитись від неї.

«Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника підозрюваного Олексія Сальнікова на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 липня 2023 року про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного Олексія Сальнікова закрити у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги», – оголосила рішення головуюча суддя Даниїла Чорненька.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Держсудової адміністрації Олексія Сальнікова. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

26 липня НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: