ВАКС відсторонив голову Держсудової адміністрації

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування заходів забезпечення до підозрюваного.
фото: lva.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд відсторонив Олексія Сальнікова від посади голови Державної судової адміністрації до 24 вересня. НАБУ і САП підозрюють його у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного суду.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«11.08.2023 слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, та відсторонила голову Державної судової адміністрації України, підозрюваного у підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства та у заволодінні чужим майном шляхом обману, від займаної посади до 24.09.2023», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Держсудової адміністрації Олексія Сальнікова. За даними слідства, голова ДСА у березні поточного року отримав від фізичної особи 7500 доларів. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5000 доларів начебто передати суддям Верховного суду за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак, після викриття екскерівника Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка Сальнікова різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

26 липня НАБУ та САП повідомили Сальнікову про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: