Комісія Мінкульту завершила роботу у Києво-Печерській лаврі

Читать на русском
Комісія Міністерства культури та інформаційної політики 5 червня завершила свою роботу в Національному заповіднику Києво-Печерська лавра.
wikipedia.org

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики 5 червня завершила свою роботу в Національному заповіднику Києво-Печерська лавра.

Про це повідомила пресслужба відомства на офіційному сайті.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Відомо, що комісія виявила порушення з боку УПЦ МП та підписала із заповідником акт приймання-передачі державного майна на загалом 79 об’єктів.

Через виявленні порушення законодавства з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, заповідник направив чоловічому монастирю УПЦ МП вимогу про невідкладне звільнення, припинення користування та повернення всіх культових будівель та іншого майна, що є державною власністю. Тепер протягом трьох робочих днів керівництво УПЦ МП має підписати акт і передати заповіднику ключі від замків та дверей до всіх приміщень.

У міністерстві додали, що сподіваються на негайне виконання вимог монастирем. В іншому випадку – справу передадуть до суду.

Нагадаємо, комісія Міністерства Культури та інформаційної політики почала працювати у Києво-Печерській Лаврі 12 квітня. Тоді там виявили руйнування приміщень.

На початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель із представниками УПЦ московського патріархату. Йдеться про споруди нижньої Лаври, де розташований чоловічий монастир. Договір про оренду Успенського собору, що входить до списку будівель верхньої Лаври, закінчився 31 грудня 2022 року. З 5 січня храм повернули в управління держави

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: