У РНБО розповіли, коли саме розглядатиметься питання дозволу на виїзд чоловіків за кордон

Читать на русском
Данілов підтримує зміни до законодавства, спрямовані на розширення умов виїзду чоловіків за кордон під час війни, однак засуджує ганебні дії деяких артистів.
nikopolnews.net

На найближчому засіданні Ставки головнокомандувача буде розглянуто питання дозволів на виїзд чоловіків за кордон, зокрема – українських артистів.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

Згідно з його словами, більшість не розуміє, що дозвіл на виїзд з України під час воєнного стану передбачає необхідність повертатись. Він розповів, що в грудні 2022 року Міністерством культури було видано дозвіл на виїзд шістьом артистам. Вони представляли Україну, однак коли настав час їхати назад – не зробили цього.

«Вони зухвало починають коментувати й викладати в пабліки, що вони такі розумні, а інші мають воювати... Я чітко усвідомлюю собі, що такі «артисти» будуть в іншому місці «виступати», коли повернуться... На засіданні Ставки, яка буде найближчим часом, питання, хто, скільки, яке відомство давало дозвіл, буде на порядку денному і міністр безпосередньо буде звітувати на засіданні Ставки», – заявив Данілов.

Виїзд чиновників за кордон: кому тепер заборонено залишати Україну та які є виняткиНові правила виїзду чиновників за кордон під час воєнного стану – на інфографіці. Тепер виїзд дозволено лише у відрядження або з однієї з трьох поважних причин.

Як зазначається, йдеться про справедливість, адже всі мають докладати зусиль для перемоги України.

«Не можеш воювати? Будь ласка, працюй, сплачуй податки. Не можеш працювати? Допомагай, як можеш. Але от отак ганьбити країну – це не дозволено нікому», – додав посадовець.

Водночас Данілов підтримує зміни до законодавства, які спрямовані на «посилення цих процесів» – умов виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Нагадаємо, що в Україні можуть посилити правила виїзду за кордон для чоловіків-артистів та відповідальність за їх порушення.

У лютому цього року уряд розширив список чоловіків й жінок серед держслужбовців, які можуть виїхати за кордон під час війни.

Додамо, після серії скандалів із відпочинком народних депутатів та топ-чиновників за кордоном під час війни умови виїзду з України ще більше посилили. Наразі чиновники, причому як чоловіки, так і жінки, не зможуть виїжджати з країни без службової цілі. Але й у цьому правилі залишили «лазівки». Кого стосується нова постанова і які винятки все ж таки є – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: