Укрпошта надсилатиме пенсії українцям за кордон

Читать на русском
Українські пенсіонери, які отримували виплати поштою, зможуть отримати гроші через міжнародний переказ. Для цього треба відправити заяву в Укрпошту.
Колаж: Слово і Діло

Кабінет міністрів схвалив експериментальний проєкт, який передбачає виплату пенсій і допомоги українцям за кордоном шляхом міжнародного поштового переказу. Першими скористатися послугою зможуть громадяни України у Польщі.

Про це повідомляють Міністерство реінтеграції України та Національний банк України (НБУ). З 12 серпня 2023 року Нацбанк змінив підхід щодо валютних обмежень. Серед них участь іноземних банків в операціях з цінними паперами та переказ коштів на оплату пенсій.

«Це дасть змогу підтримати соціальні ініціативи щодо захисту пенсіонерів, що вимушено перебувають за межами України, та забезпечити виплати гарантованих їм державою пенсій і грошових допомог», – йдеться у повідомленні НБУ.

Так, «Укрпошта» як оператор послуг поштового зв’язку зможе переказувати пенсії та грошову допомогу на користь українців, які тимчасово перебувають за кордоном. Для цього варто пройти ідентифікацію у два способи.

Для оформлення відповідної послуги необхідно відправити в «Укрпошту» заяву у паперовій чи електронній формі. На грошовий переказ можна очікувати наступного місяця після оформлення.

«Новація спростить отримання пенсії та інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні отримували їх поштою і не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках», – пояснили у міністерстві.

У Мінреінтеграції наголосили, що за потреби такі перекази виплат можуть бути запроваджені і в інших країнах.

Нагадаємо, з серпня змінилися періоди виплат ВПО.

У липні українцям перерахували пенсії. Виплати підвищили держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, народним депутатам та вченим.

Раніше НБУ прокоментували ідею повністю відмовитися від готівкових розрахунків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: