ЗСУ досягли тактично значущих успіхів на Запорізькому напрямку – ISW

Читать на русском
ЗСУ мають тактичний успіх в напрямку Роботиного у західній частині Запорізької області. Про це розповіли у Інституті вивчення війни.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони мають тактично значимі успіхи у західній частині Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що 11 серпня на трьох ділянках фронту на тлі продовження контрнаступальних операцій у західній частині Запорізької області українські сили досягли тактично значних успіхів.

Згідно з геолокаційними даними, українські війська досягли північних околиць Роботиного (10 км на південь від Оріхова), хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі.

Аналітики нагадали, що ЗСУ вже кілька тижнів проводять регулярні наземні атаки в напрямку Роботиного в рамках операцій, які спрямовані на ослаблення оборони ворога.

Також у звіті говориться, що здатність ЗСУ просунутися до околиць Роботиного залишається значною, «навіть якщо досягнення української сторони наразі обмежені».

Опубліковані 11 серпня геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися в Урожайне (9 км на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

На думку експертів, українські контрнаступальні операції, схоже, змушують російських військових латерально передислоковувати російські сили, що обороняються на заході Запорізької області. Це вказує на те, що українські зусилля там можуть суттєво послабити російську оборону.

В ISW вказують на те, що практика росіян проводити бокові передислокації на ключових ділянках фронту, ймовірно, ще більше послабить їх оборонні лінії, оскільки операції по обидва боки закріплюють підрозділи росіян на певних ділянках фронту.

«Ці бокові підкріплення, ймовірно, зірвуть російські наступальні та оборонні операції в тих секторах, звідки вони прибули, і загрожують швидкою деградацією сил, які російські військові використовують як підкріплення», – говориться у звіті.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ, ймовірно, здійснили рейд через Дніпро на лівий берег Херсонщини.

Також у ISW зазначили, що російське керівництво намагається замовчувати невдачі на війні, щоб стримати паніку.

Нагадаємо, в ISW заявили про великий наступ ЗСУ на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: